Bir iOS Yazılım Geliştirme Uzmanını İşe Almadan Önce Dikkate Almanız Gereken 3 Şey

2021’de projeniz için en doğru ios yazılım geliştirme uzmanını bulmak kolay bir iş değil. İstediğiniz yetkinliklere sahip, deneyimli, projeyi başarıyla gerçekleştirecek bir ios yazılımcıyı bulmak istiyorsanız, ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız  şimdi doğru yerdesiniz. Bu yazıda bir ios yazılımcıyı seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan, gerekli yetkinliklere kadar ihtiyacınız olacak her şeyi sizin için derledik.

Bir ios geliştiricisini işe almadan önce neleri kontrol etmelisiniz?

Hangi platformda çalışırsanız çalışın, yüksek verimli bir yazılım ekibi kurmanın ilk kuralı, proje ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirlemenizdir.

Bütçenizi planlayın, son teslim tarihlerini belirleyin ve ekip rollerini dikkatlice tanımlayın.

Sonra da, iş ve proje hedeflerinizi belirlemeye devam edin ve aradığınız özellikler listesini oluşturun.

Platform seçiminizden eminseniz, ios geliştiricilerinin çeşitli profesyonel sınıfları arasındaki farkları ve ne olursa olsun edinmeleri gereken temel yetkinlikleri öğrenmeye devam edin. Aday profillerini değerlendirirken aşağıdaki birkaç önemli noktayı dikkate alın.

1. Deneyim Alanları ve Uzmanlıkları

Projenize uygun deneyime sahip bir ios geliştiricisiyle çalışmaya başladığınızda sizin için işler çok daha kolaylaşır. ios yazılımcısında deneyime bakarken, yer aldığı benzer büyüklükteki projelere, aynı pazar ya da benzer ürün üzerindeki çalışmalara bakabilirsiniz.

Günümüzde üç profesyonel ios geliştirici seviyesi var – Junior, Middle ve Senior.

Bir junior yazılımcının 2 yıldan az mesleki tecrübesi varken, seniorın 5 yıldan fazla tecrübesi vardır. Diğer tüm niteliklerin yanı sıra, ios geliştirici olarak kaç yıllık tecrübesi olduğu da projenizde “Evet” ya da “Hayır” kararını etkileyen önemli bir etken olabilir.

Projenizin türü, karmaşıklığı, bütçeniz, faaliyet alanınız ve teslim tarihleriniz de ios geliştirici seçiminde dikkate alınmalıdır. Bazı projeler için ios geliştiricilerinin özel uzmanlığına ihtiyaç duyulabilir. Örneğin, bir ios geliştirici internet bankacılığı ya da e-Sağlık gibi projeler üzerinde uzmanken, bir diğeri yapay zeka algoritma entegrasyonu gibi ileri teknoloji projelerde daha deneyimli olabilir.

2. ios Geliştiricilerin Portfolyoları

Projeniz için uygun olabileceğini düşündüğünüz adayın portföyü, becerilerinin, bilgilerinin ve deneyimlerinin gerçek düzeyini kontrol etmeniz için harika bir fırsattır. Görüşmeniz sırasında, potansiyel ios geliştiricinizden yer aldığı son üç projesindeki görevleri ve sorumlulukları hakkında ayrıntıları isteyin, tercih ettikleri çalışma tarzı ve başarıları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ayrıca aday tarafından geliştirilen uygulamaları iPhone’unuzla kontrol edebileceğinizi veya internette yaptıkları çalışmalarla ilgili incelemeleri arayabileceğinizi unutmayın.

3. İletişim ve Beceriler

Projenizde benzer çalışma kültürü geçmişine sahip ios geliştiricileri tercih edin. Sizle benzer şekilde projeyi önemseyip, profesyonel bir şekilde çalışacağından emin olduğunuz, işi ciddiye alan yazılımcıları tercih edin. Bu sayede, proje boyunca ortaya çıkabilecek yanlış anlaşılmaları önleyebilir ve geliştirme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Sosyal beceriler konusunda da adayın işini planlama, bir ekipte çalışma, çalışma arkadaşlarına yönelik saygılı ve açık fikirli olma, proaktif düşünme ve zorlukların üstesinden gelme becerilerine bakın. Bu konuda yapılan araştırmalar da işe alınacak ios uygulama geliştiricilerinin genellikle tipik zor beceriler yerine güçlü sosyal becerileri üzerinden seçildiğini gösteriyor.

Öte yandan seçeceğiniz uzmanın projenin temel sorunları çözmesini ve teknoloji sürecini yönetmesini bekleyebilirsiniz. İPhone uygulama geliştiricilerini işe alırken, sahip olunması gereken diğer becerilere örnek verecek olursak;

  • Objective-C ve (veya) Swift ios ana dil yeterliliği
  • Apple Human Interface Guideline konusunda bilgi
  • Xcode IDE deneyimi
  • UI / UX standartlarına ilişkin bilgi
  • Gelişmiş kod versiyonlama araçlarının yeterliliği
  • Core Data framework konusunda deneyimi
  • Metal ve OpenGL bilgisi
  • API’ları anlama ve entegrasyon deneyimini sayabiliriz.

Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra Devlynk platformuna üye olabilir ve projeniz için en uygun, en iyi deneyime sahip freelance ios yazılım geliştirme uzmanlarına göz atmaya başlayabilirsiniz. Aynı gün içerisinde teklifler alabilir, aday değerlendirmesine başlayarak kriterlerinize uygun freelance ios yazılım geliştirme uzmanına ulaşabilirsiniz. Projenizi Devlynk’te hemen yayınlamak için tıklayın!