Devlynk Başarı Hikâyeleri: Freelancer’ların Gözünden Devlynk

Devlynk.com’da freelance yazılımcıların başarı hikâyeleri serimizin bu ayki konuğu Muaz Ekinci. 2020’de Devlynk platformuna katılan Muaz’la, Devlynk sayesinde çalışma fırsatı yakaladığı sigorta sistemi-banka entegrasyon projesi deneyiminden, 2022’de freelance çalışma hedeflerine uzanan keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhaba Muaz. Freelancer olarak çalışmaya karar vermenize sebep olan en önemli etkenler nelerdi?

Günümüzde freelancer olarak çalışma yöntemi yazılım dünyasında oldukça popüler. Ben de bu yönteme oldukça aşinaydım. Hem ekstra bir gelir elde etmek hem de tam zamanlı işimde üzerine çalışmaya çok fırsat bulamadığım konularda deneyim kazanmak adına freelance çalışmaya karar verdim.

Peki Devlynk.com üzerinde profil oluşturmaya nasıl karar verdiniz?

Türkiye’de ve dünyada artık çok sayıda freelancer platformu var. Sanıyorum Covid-19’la birlikte bu platformların sayısı daha da arttı. Global ölçekte baktığımızda bizim sektörümüzde rekabet oldukça fazla. Örneğin, Hintli yazılımcılar gerçekten çok absürt fiyatlara iş yapıyor. Ülkemizde ise direkt yazılım alanını hedefine koyan platform maalesef yok.

Devlynk’i keşfettiğimde Türkiye özelinde ve sadece yazılım alanına odaklanmaları oldukça ilgimi çekti. Türkiye özelinde olmasının benim için avantajı ise görece müşteriyle daha iyi bir iletişim sağlama imkanı ve gerektiğinde müşteri ile yüz yüze iletişime geçebilmek oldu.

Devlynk.com üzerinde profil oluşturmanız size ne gibi faydalar sağladı?

Devlynk profilleri yazılımcıların yaptıkları işlere ve yetkinliklerine dair tüm önemli detayları ortaya koyuyor. Bu sayede müşteriler freelancer’ları tanıyabiliyor ve kolaylıkla geri dönüş yapabiliyor. Profilimi iyi hazırlamış olmam müşterilerin dönüş yapması ve teklifimi incelerken kişisel becerilerimi de göz önünde bulundurması açısından bana oldukça avantaj sağladı.

Freelancer olarak çalışmanın size en büyük katkısı ne oldu?

Daha önce deneyim kazanmak isteyip de üzerinde çok duramadığım konularda kendimi geliştirmeme çok faydası oldu. Ayrıca farklı alanlarda çalışan insanlarla iletişime geçip networkümü genişletmeme olanak sağladı. Tabii bir de finansal anlamda getirisi oldu.

Önümüzdeki yıl bir freelancer olarak ulaşmak istediğiniz hedefler var mı, varsa neler?

Tabii ki var.  Her yazılımcı dikey olarak gelişirken yatay olarak da gelişmesi gerektiğinin farkında olmuyor. Ben freelance projeleri yatay anlamda da gelişmek için kullanıyorum. Bu bağlamda, teorik olarak öğrendiğim ve birkaç tane örnek proje yaptığım alanlar var. Bu alanlarda aktif tecrübe kazanmak için bu tarz işleri takip ediyorum ve yeni projelere teklif vermek için bekliyorum.

Teşekkürler Muaz,

Bu başarı hikayemizi sevdiyseniz, diğer başarı hikayelerimize göz atın.