Freelance Frontend Developerlara 6 Önemli Tavsiye

Çalar saat yok. Kıyafet kodu yok. Kahve molası dedikoduları yok. Patron yok!

Bir freelance frontend developer için çalışma hayatı özgürdür, güzeldir. Üzerinde çalıştığınız projeleri seçer, kendi programınızı yapar ve kendi mükemmellik standartlarınızı belirlersiniz.

2021’de evde bolca vakit geçirdiğimiz bu zamanı daha iyi değerlendirmek mümkün. İster frontend yazılım geliştirme alanında tecrübe kazanmaya yeni başlamış olun, ister bir süredir bu konuda çalışıyor olun, Devlynk ekibi olarak sizin için hazırladığımız öneriler hem üretkenliğinizi arttıracak hem de becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirmenize yardımcı olacak.

1-Uzmanlık alanınızı belirleyin.

Öncelikle hangi alanda uzmanlaşacağınıza karar verin. Programlama dillerini inceleyin, tasarım çalışmalarını not edin ve aynı zamanda sanatsal bir göz geliştirmeyi öğrenin.

Örneğin e-ticaret gibi büyüyen bir alanda uzmanlaşmak isteyebilirsiniz. Bu tercihiniz sektördeki müşterileri elde etmenize ve büyümeyi desteklemek için işinizi (ve portföyünüzü) şekillendirmenize yardımcı olacaktır. Bu alan genişledikçe, fırsatlarınız da artacaktır. Ayrıca belli bir alanda uzmanlaşmanız şirketler tarafından tercih edilme sebebiniz olabilir.

2-Portfolyonuzu güncel tutun.

Çalışmanızı takip etmeniz ve kendiniz için bir site oluşturmanız ve onu güncel tutmanız oldukça önemli. Sonuçta, işinizi ve deneyiminizi göstemeniz açısından portfolyonuz çok değerli . Becerilerinizi eylem yoluyla sergilemek için bir web sitesi kullanabilirsiniz.

Henüz gösterilecek profesyonel projeleriniz yoksa, özel çalışmalar oluşturun veya gurur duyduğunuz projelerinizi sergileyin. Portföyünüzü oluşturmak ve yorumlar almak için tanıdığınız kişilere hizmetlerinizi ücretsiz olarak da sunabilirsiniz.

Behance, WordPress, Wix gibi platformlar bir portföyü kolayca oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ve mutlaka bir iletişim formu ekleyin, böylece insanlar sizinle çalışmak isterlerse size rahatlıkla ulaşabilir.

3-Sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanın.

Başarılı işletmeler pazarlama sayesinde büyür. Pazarlama, sizinle müşteriniz arasındaki bağlantıdır ve sizi bir müşteriyle bağlantı kurarken rekabette öne çıkmanızı sağlayan şey olabilir.

Örneğin iş portföyünüzü görüntülemek için Instagramda aktif olun ve keşfedilebilir olması için sektörle ilgili hashtagleri kullanın.  

LinkedIn’de profilinizin güncel olduğundan ve kişisel web sitenizin bilgilerinin yer aldığından emin olun. Bu platformu müşterileri hedeflemek, network kurmak ve ulaşmak için kullanabilirsiniz.

Quora, Reddit ve Twitter’da gruplara katılıp networkünüzü genişletebilirsiniz. Ayrıca Youtube videoları oluşturup hedef kitlenizi büyütebilirsiniz.

4-Tamamladığınız projelerle ilgili proje sahiplerinden geri bildirim alın.

Projenizi tamamladıktan sonra da müşterilerle ilişkinizi sürdürün. Bu sayede uzun vadeli, tekrarlanan işler yaratabilirsiniz.

Bir frontend developer olarak, müşterilerinizden herkese açık olarak paylaşılabilecek projeler, yorumlar veya referanslar hakkında geri bildirim isteyebilirsiniz. Böylece, diğer şirketler de size güvenebileceklerini bilir. Örneğin Devlynk, bu açıdan size harika bir geri bildirim imkanı sağlayabilir.

Yüksek kaliteli geri bildirimler almak, aynı zamanda gelişiminizi ve yeteneklerinizi de gösterir. Bu vaatleri destekleyen memnun müşterileriniz olduğunda, şirketlerin yapabileceğinizi söylediğiniz şeylere güvenme olasılığı da artar.

5-Yazılım dünyasındaki yeniliklerden haberdar olun.

Her gün değişen ve gelişen teknolojiyle yazılım alanında da birçok şey değişiyor. Bir frontend yazılımcıysanız, alanınızdaki yenilikleri, son trendleri, potansiyel müşterilerinizin en çok takip ettiği ve ilgi gösterdiği konuları yakından takip etmenizde fayda var.

Gerek sosyal medyada takip edeceğiniz hesaplar, gerek son teknoloji haberlerinin yer aldığı web sitelerinden faydalanarak kendinizi ve işinizi güncel tutabilirsiniz.

6- Devlynk’te profil oluşturun ve uzmanlık alanlarınızı listeleyin.

Bir front-end developer olarak freelance çalışmada başarı istiyorsanız en iyi ve en önemli tavsiye, iş ilanlarına ve gördüğünüz işe başvurmaktır.

Bugün Devlynk’te bir profil oluşturarak freelance frontend developerları işe almak isteyen şirketlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kendi işinizi yapmak ve başarıya ulaşmak artık çok daha kolay çünkü müşteriler ihtiyaç duydukları web sitelerini oluşturmanız için Devlynk’te sizi bekliyor.