Yeni Normal’de Freelance Yazılımcılara Hızlı, Kolay ve Güvenli Bir Şekilde Nasıl Ulaşabilirim?

Covid-19, 2020’nin bize getirdiği en büyük zorluklardan biri oldu. Global salgın, hem kişisel anlamda hem iş anlamında hayatımızı derinden etkiledi. Vaktimizi nasıl değerlendirdiğimizden çalışma şekillerimize kadar birçok şey değişti.

Elveda Pazartesi’den Cuma’ya 9-6 Ofis Mesaileri

Bazı şirketler -özellikle teknoloji şirketleri ve start-uplar- yıllardır uzaktan çalışma seçeneklerini deniyordu ama uzaktan çalışma kültürü hiç bugünkü kadar popüler olmadı. Covid-19 gündemimize kadar, Pazartesi’den Cuma’ya sabah 9 – akşam 6 mesai, çalışma modelleri sıralamasında 1 numaradaydı. 

Bugün Twitter, çalışanlarının isterlerse “sonsuza kadar” uzaktan çalışmalarına izin veriyor. Microsoft artık çalışanların çalışma haftalarının yüzde 50’sinden daha azına evden özgürce çalışmasına veya yöneticilerin kalıcı uzaktan çalışmayı onaylamasına izin veriyor. PwC’nin Haziran ayında yaptığı ankete katılan çalışanların % 83’ü, Covid-19 artık bir endişe olmasa bile, en azından belli zamanlarda evden çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

Yeni Normal’e Hoşgeldiniz

Çalışanların esnek bir şekilde ve herhangi bir yerden çalışmasına olanak tanıyan modern bir çalışma kültürü artık şirketlerin Yeni Normal çağındaki normlarından biri.

 Peki bu, işin geleceği için ne anlama geliyor?

Çalışma şekilleri ve ortamları temelde değiştikçe, şirketlerin işe alma ve iş gücü yönetimi de değişti. “Uzaktan çalışma”nın çalışma modelleri arasında 1 numaraya yerleşmesinin ardından, Yeni Normal’de şirketlerin freelance çalışanlarla proje yürütme eğilimleri de arttı.

İşverenler giderek daha fazla, geçici süreli, sözleşmeli ve freelance çalışanları tercih etmeye başladı. Bu konuda birçok yeni araştırma yapılmaya başlandı bile. Tahminler farklılık gösterse de öngörüler artık işgücünün yaklaşık %30-40 oranında freelance çalışanlardan oluşacağı yönünde. Harvard Business Review aracılığıyla Agile Talent Collaborative tarafından yapılan araştırma, maliyet avantajlarının yanında şirketlerin “bulunması zor teknik veya işlevsel uzmanlığa erişim, hız, esneklik ve yeniliğe erişim” gibi nedenlerle de freelance çalışanları tercih ettiği sonucuna vardı. Bu uzun süredir devam eden istihdam yönteminin yeni keşfedilen popülaritesi, alanında uzman yetkin tecrübeli freelance çalışan bulma arayışını da hızlandırdı.

Peki, aradığım BT freelance çalışanlarını nerede bulabilirim?

Eğer beraber çalışabileceğiniz iyi bir freelancer bulmak istiyorsanız, pek çok seçeneğiniz var. Günümüzde çok sayıda uzaktan çalışma ve freelance platformu mevcut. Her bir platformun kendine özgü özellikleri var. Bazıları çok popüler, bazıları yeni normalle sahaya çıkan, bazıları ise global ölçekte adını duyurmuş platformlar.

Fakat BT alanında uzmanlaşmış aradığınız yetkinliklere sahip freelance yazılımcılar arıyorsanız bu süreç bir roller coaster yolculuğu gibi görünebilir. Tam doğru platformu buldum derken oradaki freelancerlar arasından işiniz için doğru olan kişiyi bulamayabilirsiniz. Ya da tam freelancerların eğitimi, deneyimi alanları harika görünüyor derken, okuduğunuz kullanıcı yorumlarıyla o platform size güven vermeyen bir platforma dönüşebilir.

Böyle bir durumda, BT alanında uzmanlaşmış, işiniz için harika freelance yazılımcıların olduğu, yaygın kullanılan, güvenilir bir pazar yeri, bir online platform bulmak bir baş ağrısına dönüşebilir.

Doğru platform ve doğru yazılımcı bulmak

Eğer bu arayışınız için size yardımcı olabilecek doğru platformu biliyorsanız işte o zaman projeleriniz için en kaliteli BT uzmanlarını bulup hızlı bir şekilde işe alabilirsiniz ve bu roller coaster yolculuğu harika bir iş deneyimine dönüşür.

Alanında uzman freelance BT çalışanları ve yazılımcılar ile şirketleri buluşturan güvenilir bir platform olan Devlynk, bu noktada tam aradığınız yer olabilir. Eğer BT alakalı işlerimde uzman ekonomik bütçelerle çalışabileceğim bir freelancer bulayım, kaliteli işler teslim etsin, herkes için kazan- kazan durumu olsun diyorsanız Devlynk gelmek isteyeceğiniz yer.

Devlynk her sektörden, her işi yapan her alanda uzman bulabileceğiniz bir platform değil. Buradaki tek odak yazılım projeleri. Devlynk’deki üye freelancerlar, BT projelerinizi hayata geçirmenizi sağlayacak yazılımcılar.

Yeni Normal dünyasında uzaktan çalışarak BT projelerinizde size katma değer yaratacak freelancerların referanslarını inceleyebileceğiniz, deneyimlerini görebileceğiniz, kolaylıkla iletişim kurarak işiniz için en uygun freelancer çalışanı bulmak istiyorsanız Devlynk sizin için biçilmiş kaftan.

Şimdi Yeni Normal’in yeni çalışma dünyasında evinizdeki çalışma ortamınızda kendinize güzel bir kahve yapın ve aradığınız yetkin yazılımcıyı bulmak için ücretsiz olarak projenizi Devlynk’te yayınlayın. Bir sonraki kahve molasında da tekliflerinizi almaya başlayın.