Freelance Yazılımcı ile Uzaktan Çalışarak Proje Geliştirmek

İşleri halletmek için her zaman yeni birini işe almanıza gerek yoktur. Bazı işler içinse ofis ortamına gerek duyulmaz. Bu tez, yazılım projeleri için oldukça geçerlidir. Elinizde bir yazılım projesi var ve projeniz yazılımcı bekliyorsa, freelance yazılımcı ile yazılım projesi geliştirme seçeneğiniz olduğunu hatırlayın.

Uzaktan yazılım projeleri geliştirmek, diğer uzaktan çalışmalara kıyasla yürütülmesi, yönetilmesi ve gerçekleştirilmesi kolaydır. Uzak iş kavramına biraz aşina olan doğru yeteneği bulmak, anlaşmayı yapmak, geliştirmeyi takip etmek ve projeyi tanımlandığı şekilde almak önemli noktalardır. Şimdilik bunu çok dert etmeyin, daha sonra bu noktaya döneceğiz. Şimdi, freelance yazılımcı ile uzaktan iş geliştirme projesi için nasıl hazırlanacağınıza odaklanalım.

Fikrinizi derleyin: Aklınızdaki işi açıklığa kavuşturun. Fikrinizin birçok açıdan farklı detayları olabilir. Geleceği için birçok şey hayal ediyor olabilirsiniz. Bir yazılımcı ile iletişim kurmadan önce, projeniz için yazılımcıdan beklentilerinize odaklanın. Unutmayın! bir işin proje olabilmesi için yapılacak işlerin tanımı, bütçesi ve belirtilen iş için başlangıç-bitiş tarihinin belirlenmesi gereklidir.

Proje gereksinimlerinizi oluşturun: Projenizi mümkün olduğunca detaylandırın. Web siteniz için hangi özelliklere ihtiyacınız olacak, yönetici panelinizde neleri kontrol etmek istiyorsunuz, kullanıcılar içerikleri mobil uygulamada nasıl görecekler, hizmetiniz için ödemeyi nasıl tahsil edeceksinz vb. Teknolojiye yatkın biriyseniz tercih ettiğiniz kodlama dillerini ve teknolojileri de detaylandırabilirsiniz. Tasarım geliştirici tarafından mı yapılacak ya da başka bir tasarımcıyla mı yapacaksınız, karar vermek önemlidir. (Yazılım geliştiricilerin bazıları çok güzel tasarımlar yapabilir ancak geliştirici tasarımcı değildir). Detayları yazın veya bir sunum yapın. Gösterişli olması gerekmez ancak projeniz için tüm gereksinimleri içermesi önemlidir. Başarılı bir işbirliği için temel gereksinimleri net aktarmak esastır.

Geliştirme bütçenizi ve teslim tarihinizi tanımlayın: Yazılım dünyasında freelance yazılımcılar proje maliyetini hesaplamak için genellikle adam / saat veya adam / gün bazlı hesaplamadan faydalanırlar. Bir saat veya günlük efor karşılığı ücret esas alınır. Varsa diğer satın alınacaklar, sarf vb eklenir. Freelance yazılımcılar projelerinizi inceler, ne kadar süreceğine dair bir hesaplama yapar, proje için harcanacak zaman ile adam / gün çarpılarak proje bedeli bulunur ve nihai proje fiyatı hesaplanır. Diğer yandan müşteri bütçesi gerçeğin bir parçasıdır. Geliştirme maliyetleri ve bütçeniz uyuşmuyorsa, bazı özelliklerin geliştirilmesini daha sonraya erteleyebilir veya daha az deneyimli birisiyle çalışabilirsiniz (düşük ücretler = daha uzun geliştirme süresi analamına gelebilir). Önceliklerinize göre en iyi kararı verebilecek sizsiniz; Bütçe veya zaman. Önceliğinizi belirleyin.

freelance yazilimci ile proje gelistirmek

Bu bölüme kadar hazırlıkları tamamladıktan sonra şimdi yukarıda bahsettiğimiz noktaya dönüyoruz. Projeniz için uzaktan çalışan bir freelance yazılımcı bulmaya hazırsınız.

Devlynk‘te kayıt olmak, bir proje göndermek, teklif almak, proje yönetim araçlarını kullanmak ve bir freelance developer ile sözleşme hizmeti almak ücretsizdir. Projenizi yayınlayın ve teklifler için bir süre bekleyin. Projeniz için doğru teklifi seçin ve onaylayın, gülümseyin, arkanıza yaslanın ve yazılımcının projenizi kodlamasına müsade edin. Projeniz kodlanırken, hazır olan kısımları test edin. Tamamlanır tamamlanmaz son testlerinizi yapın ve onaylayın. Onaylayana kadar ödemeniz Devlynk Emanet hizmetinde olacaktır.

Projenizi gerçekleştirmenin tadını çıkarın.