Devlynk Başarı Hikayeleri: Freelancerların Gözünden Devlynk – Sami

Devlynk ekibi olarak devlynk.com’u bir de freelancerlardan dinlemek ve onların deneyimlerini sizlerle paylaşmak istedik.

Bu ay ilkini paylaşacağımız başarı hikayeleri serimizde Devlynk platformunda yer alarak kendi uzmanlık ve yetkinliklerine uygun şirketlerle çalışma deneyimi edinen freelancerların hikayelerini anlatacağız.

Bu ayki başarı hikayemizin konuğu Sami. Sami, bugüne kadar Türkiye’de bir çok şirketle devlynk.com aracılığıyla freelancer olarak çalışmış bir yazılımcı. 2019’da Devlynk topluluğuna katılan Sami’yle freelancer olarak çalışmaya başlamasından, gelecek planlarına kadar birçok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Sami merhaba. Öncelikle bize freelancer olarak çalışmaya karar verme sürecinde neler etkili oldu, kısaca bahsedebilir misin?

Merhaba. Tabii ki.

Aslında freelance çalışmaya başlamamın birkaç sebebi var diyebilirim. Tam zamanlı olarak çalıştığım şirkette mesai dışındaki zamanımı verimli değerlendirmek istedim. Benim için yeni şeyler öğrenmek, farklı sektörlerden yeni insanlarla çalışmak, yeni çalışma deneyimleri elde etmek kendimi geliştirmem için önemli olduğu kadar bir o kadar da keyif aldığım şeyler. Çalıştığım firmada elde edemediğim yazılım geliştirme yaşam döngüsü (SDLC) süreçlerinin tamamının içinde yer almak da benim için oldukça önemliydi ve sonra tüm bu hedeflerle freelancer yolculuğuma başladım.

Devlynk.com’da bir profil oluşturmaya nasıl karar verdin?

Her freelancerın kendisi için doğru platformu seçme sürecinde dikkate aldığı belli başlı konular oluyor. Benim devlynk.com’u tercih etmemin en önemli sebepleri arasında bir freelancer için oldukça zor olan proje teslimi, güvenilir ödeme süreçleri ve devlynk.com’un proje sahibi ile freelancer arasında kurduğu koruyucu dengenin kattığı avantajlar gibi konular yer aldı. Bunları gördükten sonra hiç şüphesiz devlynk.com’un benim için doğru platform olduğunu anladım ve profilimi oluşturmaya karar verdim.

Devlynk.com üzerinden profil oluşturmak ne gibi faydalar sağladı?

Devlynk farklı sektörlerden farklı ölçekte birçok şirketin yer aldığı bir platform. Profilimi oluşturduktan sonra aralarında büyük kurumsal firmaların da yer aldığı birçok farklı şirket ve proje sahibiyle çalışma fırsatı yakaladım. Bunların her biri kariyerim ve çalışma deneyimim anlamında bana önemli katkı sağladı.

Öte yandan günümüzde hala bazı firma ve proje sahibinin freelancerlarla çalışma konusunda endişeleri olabiliyor. Devlynk.com markası altında ve Devlynk.com referansıyla bir araya gelmemiz sayesinde bu kaygıların hepsini aşabildik. Bu aslında, güven veren bir platformda yer almanın daha ilk adımlardan itibaren hem şirket hem de freelance açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 

Freelancer olarak çalışmak sana ne gibi faydalar sağladı?

Öncelikle tecrübeden bahsedelim. Tam zamanlı olarak çalıştığım bir firmada 5 yılda edinebileceğim tecrübeyi Devlynk.com aracılığıyla çalışma fırsatı elde ettiğim projelerde 1 yılda edindim, diyebilirim. Tabii, bunda çok farklı sektörden, farklı alanlarda çalışan proje sahiplerinden öğrendiklerim oldukça etkili oldu.

Buna ek olarak, tek bir teknoloji yerine farklı teknolojilerle gerçekleştirilen entegrasyonlar gibi geniş bir teknik altyapıyı destekleme fırsatına sahip oldum. Çalıştığım projelerde, çok sayıda insanla tanışma fırsatım oldu. Bunun vizyonel olarak bana katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Değişik fikirler duymak, bir probleme çözüm olarak sunulan projeleri dinlemek, farklı yaklaşımlar görmek bir yazılımcı geliştiriciye oldukça değer katan şeyler.

Son olarak, edindiğim deneyimlere paralel olarak ek gelir de kazandım.

Önümüzdeki sene freelancer olarak ulaşmak istediğin hedeflerinden kısaca bahsedebilir misin?

Tabii ki. Önümüzdeki yıl da farklı projelerde çalışmak, yeni çalışma deneyimleri edinmeyi amaçlıyorum. devlynk.com sayesinde bugüne kadar edindiğim tecrübe, yaptığım projeler ve beraber çalıştığım proje sahipleri bana çok şey kattı. Bunlara yenilerini eklersem ne mutlu bana.

Teşekkürler Sami,

Devlynk Ekibi