Freelance Yazılımcı Bulmanın En İyi Yolları 2021

2020 yılında ABD’de freelancer olarak çalışanların sayısı yaklaşık 59 milyondu. Şüphesiz freelancer’lar her yerde ve gelecekteki işlerin büyük bir kısmını oluşturuyorlar. Çünkü bu rakam ABD işgücünün %35’una denk geliyor!  

Evet, freelancer bulmak artık çok da zor değil. Fakat start-up’ınızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek, size uygun freelancer çalışanı bulmak biraz zor olabilir. 

Bu yazımızda, start-up’ınız için yetenekli ve kaliteli freelance çalışan bulmanızı sağlayacak birkaç stratejiyi inceleyeceğiz. Bunların yanında freelancer’lar ile iletişime geçebileceğiniz farklı platformlar ve pazar alanı önerilerimiz olacak. 

1- Yazılımcı Konferansları ve Etkinlikleri

Freelance çalışan bulmanın test edilmiş yollarından biri, networking geliştirebileceğiniz etkinliklere katılmaktır. Genellikle yazılımcı etkinliklerinin belirli bir konusu (belirli bir yazılım dili veya platform hakkında düzenlenir) olur. Örneğin, her yıl düzenlenen PyCon etkinliğine birçok  Phyton yazılımcısı katılım sağlar, yine Ruby için yılda birkaç defa düzenlenen konferanslar vardır. 

Bu etkinlikler networking oluşturmak için en iyi fırsatlardan biridir ve iş arayışında olan yazılımcılar ile iletişim kurmanıza yardımcı olur. Etkinlik sırasında networking kurabileceğiniz küçük gruplara katıldığınıza ve oradaki yazılımcılar ile iletişime geçtiğinize emin olun. Hangi etkinlik ve konferansların düzenliyor olduğunu ve hangilerine katılabileceğinizi öğrenmek için, size yakın bölgelerde düzenlenen konferans ve etkinliklere Eventbrite gibi platformlardan ulaşabilirsiniz. 

2- Yazılımcı Toplulukları ve Forumları 

Freelance yazılımcı bulmanın bir diğer yolu, topluluklar ve forumlardır. Bu forum ve topluluklar yazılımcıların çeşitli konuları, ilgi alanlarını tartışabilecekleri ve ayrıca projeleri ile ilgili destek veya tavsiye isteyebilecekleri yerlerdir. 

Forumların çoğunda da, iş arayan freelancer’lar ile görüşebileceğiniz, işe alım bölümleri bulunur. İşe alım bölümlerinin olmaması durumunda freelancer bulma şansınızı denemeniz gerekecektir. İş ilanınıza uygun olan konuda, forum yazılarını ve başlıkları takip ederek doğru yazılımcıyı bulmaya çalışmalısınız. 

Tüm toplulukların kendi web siteleri olmayabilir. Bu nedenle Telegram, Slack, Discord, Subreddit ve Facebook gruplarından birçok yazılımcıyı bulabilirsiniz. 

3- Stack Overflow 

Stack Overflow en ikonik yazılımcı topluluklarından biri! Dünyanın her yerinden insanların bulunduğu ve yazılımın her alanı için zengin konuşmaların yapıldığı platformda birçok yazılımcı bulunuyor. Hatta bazı yazılımcıların yaptıkları bir şaka var, teknik anlamda o kadar güvenilir ve iyiler ki platformun tamamı çevrimdışı olursa, bütün yazılım projelerinin bir gecede kapanacağını söylüyorlar. 

Stack Overflow, direkt yazılıma yönelik oluşturulmuş harika bir çalışma alanına sahiptir. Şirketler de bu platformda ihtiyaçları olan yazılımcıları ve niteliklerini ayrıntılı olarak paylaşabilir hatta kendi developer kültürlerinin nasıl olduğunu da not edebilirler. 

4. Linkedin

Daha genel bir networking platformu olan Linkedin, doğrudan yazılımcılara yönelik olmasa da 200’den fazla ülkede milyonlarca kullanıcıya sahip büyük bir havuz! Ve istediğiniz nitelikte adayları araştırabilmenin yanı sıra iş ilanı verebileceğiniz bir platform. 

5. Yeni Mezun Destek Programları 

Eğer başlangıç seviye yazılımcılar işe alacaksanız, bilgisayar mühendisliği bölümleri var olduğundan beri başvurulan bir yol var. Yeni mezun destek programları!!

Birçok okul yeni mezunlar için destek programlarına sahip. Bu tarz programlar ile yeni mezun öğrenci adayları bulabilir ve üniversiteden çıkar çıkmaz onları bünyenize alabilirsiniz. Ayrıca freelancer çalışan almak için yeni mezunların bulunduğu Facebook gruplarında iş ilanınızı paylaşabilirsiniz.

6. Personel Ajansları 

Freelance çalışan yetenekler toplamanızın etkili yollarından biri de personel ajansları aracılığı ile işe alım yapmak olacaktır. 

Personel Ajansları, işinize uygun nitelikteki yazılımcıları önceden inceledikleri için, size zaman ve para açısından fayda sağlayabilirler. Çünkü bir ajans ile çalışmak demek işe aldığınız her freelance yazılımcının geçmişini ve teknik özelliklerini tekrar kontrol etmemeniz demek. Ajans bunu sizin için zaten yapacak. Ve ihtiyacınız olan her an, istediğiniz nitelikte çalışana erişebileceğiniz bir havuza erişebilmenizi sağlayacaklar. 

7. Freelancer Platformları

Freelancer platformları ile projenizin niteliğine uygun olan freelance çalışan bulabilirsiniz. Tüm freelancer platformları, istediğiniz niteliklere yer verebileceğiniz iş ilanını yayınlamaya imkan sağlar. Ardından size uygun olan freelance çalışanları eşleştirirler. 

Platformumuz Devlynk bunu bir adım ileriye taşıyarak proje takip özelliğini de sizlere sunuyor. Freelance çalışan bulmanın ardından, projenize genel bir bakış atabilir ve yeni sürümleri test edebilirsiniz. Devlynk, serbest çalışanlarınızın çalışmaları için güvenli bir şekilde ön ödeme yapmanıza olanak tanır ve ödemeyi yalnızca proje tamamlandıktan sonra serbest bırakır.

Devlynk: Sizi En İyi Yazılımcılarla Buluşturmak İçin Tasarlanan Bir Platform! 

Freelancer çalışan arayışınıza yardımcı olacak pek çok yöntem olsa da, en iyi çözüm havuzunuzu filtrelemenize izin verenlerdir! Sosyal platformlarda, forumlarda ve konferanslarda olabildiğince geniş alanda araştırmaları sürdürmek zaman alabilir, gözden geçirmeniz gereken çok sayıda profil olacaktır. 

Devlynk, manuel aramalarınızı denklemden çıkarır ve direkt olarak sizi doğru yetenekle eşleştirir! Rekabetçi fiyatlar arasında en iyi freelance çalışana sahip olacağınız Devlynk, çalışanlarınızı takip edebileceğiniz, onlarla iletişim kurabileceğiniz ve istediğiniz zaman ödeme yapabileceğiniz güvenli bir alan sunar. 

Başlamaya hazır mısın? Hemen ilk iş ilanını ücretsiz oluştur!