Freelancer’lar ile Çalışmak Start-Up’ların Büyümesine Neden Yardımcı Olur?

Bir start-up olarak bulunduğunuz pazarda yer edinmek için yapmanız gereken en önemli şey,  fırsatları değerlendirmek. Özellikle yeni başlayan ve küçük bütçeli start-up’ların ilk aşamalarında bu daha da önem teşkil ediyor. 

Maliyet açısından baktığımızda kritik olan bir diğer unsur ekip kurma sürecidir. Tabi mümkün olan bütün fırsatlar değerlendirilmediği zaman.  İşiniz için finansal açıdan uygun bir yol bulmanız gerekir. 

Dışarıdan freelancer’lar ile çalışmanın yanında içeride kendi ekibinizi kurmak da bu yollardan biri. Fakat yine de maliyetler açısından sürdürülebilirliği tartışılabilir.

Bu yazımızda, yüksek kalite ve uygun maliyetler ile işlerinizi büyütmenizi sağlayacak yollardan biri olan “Freelancer’lar ile Çalışmaktan” bahsettik.    

1- Freelancer’lar ile Çalışmak Hız Kazandırıyor!

Freelancer’lar ile çalışmanın en önemli avantajlarından biri, çalışanlarla ilgili tüm resmi süreçleri atlamaktır. Bu da işe alma-başlama arasındaki zaman kaybını büyük oranda iyileştirmek demek oluyor. Freelancer’lar ile çalışmak demek, zaman ve maliyet açısından tüm İK süreçlerini hızlandırmak demek. 

Bununla birlikte freelancer yazılımcılar, bilgilendirmenizin hemen ardından proje üzerinde çalışmaya başladıkları için tüm sürece hızlıca uyum sağlamış olurlar. Ürününüzü veya projenizi tamamlamanız gereken kriz anlarını düşündüğünüzde, kritik bir kolaylık sağlarlar.

2- Freelancer’lar Start-Up Üzerindeki Yükü Hafifletiyor

İK süreçlerini kolaylaştırmanın yanında, normal çalışanlarınıza göre freelance çalışanlar için ayıracağınız kaynaklar oldukça az olacaktır. Society of Human Resource Management verilerine göre, ortalama yeni işe alım 4.129 $ ‘lık bir masrafa neden olmakla birlikte, yeni bir pozisyonu doldurmak 42 gün sürüyor. 

Verileri göz önünde bulundurduğumuzda freelancer’lar ile çalışmak demek, belirtilen zaman ve parayı işi büyütmek için kullanarak avantaj kazanmak demek. 

3- Start-Up’lar Freelancer’lar ile Harcamalarını Azaltıyor 

Kurum içinde resmi bir yazılımcı ekip kurmak, ekipmanlara ve çalışma alanlarına bütçe ayırmayı gerektiriyorken, freelancer’lar ile bu tarz bir yatırıma ihtiyacınız olmaz. Sadece bu açıdan bakıldığında bile  freelancer’lar ile çalışmak size avantaj sağlayacaktır. 

Bunun yanında yurt dışında çalışmaya uygun bir start-up iseniz, ülkelerin gelir ve ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak maaş ödemelerinden avantaj kazanabilirsiniz. Yaptığınız işi aynı kalitede, düşük maliyetler ile tamamlamak harcamalarınızı azaltacaktır. 

4- Freelancer’lar ile Çalışmanızı Kolaylaştıracak Sayısız Tool Mevcut 

Freelancer’lar ile çalışmanın kolaylığını kavramış olsak da en iyi freelancer’ları bulma ve onlarla birlikte çalışma sürecinin nasıl ilerleyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Şu anda freelancer’ları çalışmalarına dahil eden büyük-küçük birçok şirketin kullanıyor olduğu sayısız tool mevcut. Ve tahmini verilere göre freelancer’lar 2027 yılına kadar ABD iş gücünün yarısından fazlasını oluşturacaklar. Sonuç olarak, üzerinde düşünemeyeceğiniz kadar çok tool ve kaynak olduğunu söyleyebiliriz. 

Önerebileceğimiz en iyi toollardan biri de Devlynk! Freelancer yazılımcıları işe almanızı ve onları yönetmenizi sağlayan bu platformda, sistem üzerinden ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız ilan ile teklif veren yazılımcıları ayrıntılı olarak değerlendirebilir ve işe alımını gerçekleştirebilirsiniz. 

Ayrıca Devlynk platformu üzerinden işinizin nasıl yapıldığını izleyebilir, mesajlaşabilir ve dosyalarınızı yöneterek yapılan işin tüm süreçlerini takip edebilirsiniz. Tamamlanan işleri kontrol ederek, freelancer’ları değerlendirebilir ve ödemelerinizi platformumuz aracılığı ile güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Freelancer Yazılımcılar ile çalışmayı deneyimlemek için,

Devlynk Profiline Giriş Yap, İlanını Ücretsiz Yayınla ve Hemen Başla!