Projem İçin Doğru Freelance Yazılımcıyı Nasıl Seçebilirim?

Doğru freelancerı bulmak ve seçmek kolay bir iş gibi görünse de aslında büyük özen ve titizlik gerektiren bir konu. Öyle ki, bazen işveren için harcanan zamana ve emeğe rağmen doğru kişiyi bulmak, çölde su aramaya benzer hale gelebiliyor.

Çalışılabilecek en iyi freelancerı bulmanın anahtarı ise en iyi olanları diğerlerinden ayıran şeylerin ne olduğunu bilmekten geçiyor. Bir freelancerin profilinde bakılacak ölçütleri bilerek aradığınız cevheri bulmanız mümkün!

Bu noktaları göz önünde bulundurarak hem projenize değer katacak en doğru kişilerle çalışabilir, hem de belirlenen teslim tarihi çoktan geçmiş ama hala teslim edilmemiş yarım kalan kalitesiz işlerle uğraşma derdinden kurtulursunuz.

Hadi gelin, projeniz için en iyi freelance yazılımcıyı nasıl seçebilirsiniz, birlikte inceleyelim.

7 aşamada doğru yazılımcıyı nasıl seçerim?

1.     Projenizi doğru analiz edin ve gereksinimlerinizi iyi belirleyin.

Projenizin analizi ve gereksinimlerinizin net bir şekilde belirlenmesi, proje özelinde doğru freelancerin bulunması için en önemli başlangıç. Bu ilk adımda kendinize şu soruları sorun: Projemin amacı ne? Hedeflediğim sonuçlar neler? Hangi kaynaklara ihtiyacım var? Kimler bu projeye dahil olacak?

İhtiyaç değerlendirmesi yapmanın birçok yolu var. Projenizin ölçeğine uygun olarak gereksinimlerinizi belirleyin. Sonra da sistematik olarak bunları nasıl karşılayabileceğinize dair detaylı bir yapılacaklar listesi hazırlayın. Bunlara ek olarak, Devlynk proje gereksinim dökümanı oluşturucu uygulamasını kullanarak, adım adım gereksinim sorularına cevap verebilir, proje ihtiyaçlarınızı detaylandırabilir, proje paydaşları ile paylaşabileceğiniz ve üzerinde çalışabileceğiniz bir dosya oluşturabilirsiniz.

2.     Projenizi Devlynk’te yayınlayın

Freelancer yazılımcıları işe almak için kullanacağınız en iyi yöntem, süreyi, bütçeyi ve belirsizliği en aza indiren ve tutarlılığı en üst düzeye çıkaran yöntemdir.

Zamanınız kısıtlıysa ve kaliteye önem veriyorsanız Devlynk, sizin için harika bir çözüm yolu sunabilir. Projenizi Devlynk’te anlatıp, yayınlayarak ihtiyacınız olan yetkin yazılımcılara hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

3.     Teklifleri toplamaya başlayın.

Projenizi Devlynk’te yayınlamanızın ardından, sıra teklifleri toplamada. Alanında uzman yetkin ve kaliteli yazılımcılar çoktan sizin projenizle ilgili bir fikir sahibi olmaya başladı bile.

Şimdi ekibiniz için Devlynk havuzundaki en iyi yazılımcılara göz atıp, uygun bulduklarınızdan teklif isteyebilirsiniz.

4.     Sıra teklifleriniz arasından kısa liste oluşturmada.

Projeniz için en iyi eşleşmeye sahip yazılımcıyı işe almak istediğinizi biliyoruz. Birini işe almadan önce gelen tekliflerden proje ihtiyaçlarınıza göre kısa bir aday listesi oluşturun.

Hangi yazılımcılar projeniz için en uygun aday gibi görünüyor? Hangileri ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayabilir? Dedektif gözlüklerinizi takın ve detaylı bir araştırma öncesi listenizi hazırlayın.

5.     Yazılımcıların profillerini detaylı inceleyin.

Artık elinizde bir liste var. Projenizin yeni üyesinin kim olacağına karar vermeden önce teker teker listede yer alan yazılımcıların profillerini her açıdan inceleyin. Projenizin kapsamı ile adayların yetkinliklerinin uygun olup olmadığını karşılaştırın.

Daha önce hangi projelerde yer almışlar? Daha önce kimlerle çalışmışlar? İş yaptıkları müşterilerin değerlendirmelerine de göz atmayı unutmayın.

6.     Yazılımcıların uzman oldukları teknolojileri inceleyin.

İstediğiniz kalitede işi yapabilecek yazılımcıyı bulmanın püf noktası projenizin gerektirdiği uzmanlığa hakim olmaktan geçiyor. Kısa listenizdeki yazılımcıların yetkin ve deneyimli oldukları teknolojileri ve bu teknolojileri kullandıkları önceki çalışma örneklerini inceleyin.

Mümkün olduğunca detaylı araştırın, spesifik bir konu üzerinde uzmanlaşmış birini arayarak seçimlerinizi daraltın ve en önemlisi adayınızın projenin gerektirdiği işi yapabilecek uzmanlıklara sahip olduğundan emin olun.

7.     Aklınızda hala sorular varsa, yazılımcılara bunları sormaktan çekinmeyin.

Araştırmacı dedektif gözlüklerinizi çıkarmadan önce tüm bu aşamaların sonunda hala aklınızda bir soru varsa mutlaka yazılımcılarla iletişime geçin ve sorun.

Ne istediğinizi ve nasıl istediğinizi tüm yönleriyle açıklayın. Yazılımcıların sizin aklınızdan geçenleri bildiğini varsaymayın. Bir işten ne elde etmeyi umduğunuzu ne kadar iyi ifade ederseniz, bunu sağlayabilecek bir yazılımcı bulma olasılığınız o kadar artar.

Peki, bunların hepsini tek bir yerde yapmak mümkün mü? Elbette.

Kaliteli işe değer veren proje sahipleri için Devlynk bunları yapabileceğiniz tek bir platform sunuyor. Zahmetli ve uzun süren yazılımcı değerlendirme süreçlerinden kaçınmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda sizin için en uygun yazılımcı ile çalışarak keyifle yüksek kaliteli projeler gerçekleşmenize katkıda bulunuyor.

Aradığınız yetkin yazılımcıya kolayca ulaşmak ve projenizi hayata geçirmek için hemen ücretsiz olarak projenizi yayınlayın ve bugünden teklifleri almaya başlayın.