Yazılımcı Arıyorum Diyenler İçin Devlynk

Yazılımcı arıyorum

“Yazılımcı arıyorum” iş hayatında artık çok duyduğumuz bir talep. Artan yazılım ihtiyacı ile birlikte yazılımcı kaynağına olan talep de günden güne artıyor. Başlamayı bekleyen veya yarıda kalan yazılım projeleri, yeni entegrasyonlar, çözüm bekleyen sorunlar vb birçok iş mevcut kaynaklarla karşılanamadığında, yazılımcı arayışı başlıyor. Sektörde nitelikli yazılımcıya ulaşmak ve çalışan bağlılığı gibi konular da yazılımcı arayışı konusunu doğrudan etkiliyor.

Devlynk

Bu yazıda yazılımcı arıyorum diyenlerin Devlynk’i kullanarak yazılımcı taleplerini nasıl karşılayabileceklerini anlatacağız. Öncesinde kısaca Devlynk’ten bahsedelim. Devlynk projenizi freelance yazılımcılar ile hayata geçirebileceğiniz, yalnız yazılım projelerine odaklı bir platformdur (detaylı bilgi için Devlynk Nedir konulu yazımıza göz atabilirsiniz). Farklı uzmanlık kategorileri ve deneyim seviyesine sahip birçok yazılımcı hergün Devlynk yazılımcı topluluğuna katılmakta ve yazılım projesi sahiplerinin projelerine uzaktan (aynı ortamda birlikte çalışmadan) dahil olarak, projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaktadır.

Devlynk freelance yazılımcıları

Devlynk yazılımcı topluluğuna katılan freelance developer ve yazılım ajansları, uzmanlık bilgileri ve tecrübelerini içeren detaylı profillerini oluşturarak onaya göndermekte ve Devlynk tarafından planlanabilen değerlendirme ve testlere girerek topluluğa katılmaktadır. Yazılımcı arıyorum diyen proje sahipleri yazılım ve teknoloji kategorileri altında yazılımcıların oluşturduğu detaylı profilleri Devlynk’e üye olarak inceleyebilirler. Mevcut yazılımcı kaynaklarının yetmediği, farklı uzmanlık gerektiren, istenen nitelikte uzmanın bulanamadığı veya proje bazlı artan yazılımcı ihtiyacı vb durumlarda projeler için Devlynk, pratik, hızlı ve güvenilir bir pazaryeridir. Yazılım projesini uzaktan çalışan freelance yazılımcılar ile yapmak isteyen proje sahipleri; Devlynkte taleplerini ücretsiz yayımlayabilir, kısa sürede projesi için teklifler alabilir ve en uygun teklifi veren yazılımcı ile anlaşmasını yaparak projelerini güven içerisinde hayata geçirebilirler. Devlynk’te yazılımcı arayan proje sahipleri tüm işlemlerini ücretsiz yapabilirler. Devlynk’in temel gelir modeli yazılımcının elde ettiği gelir üzerinden hizmet komisyonu alınmasıdır.

Devlynkte yazılımcı arıyorum

Yazının devamında Devlynk’i kullanarak freelance yazılımcılar ile projenizi nasıl hayata geçirecebileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle Devlynk web sayfasına giderek giriş yapın veya kaydolun. Sonrasında size gelen doğrulama epostasında yer alan linke tıklayarak eposta adresinizin geçerli olduğunu doğrulayın. Devlynk’e kaydolduktan sonra bir proje talebi yayımlamak ve teklif almak için müşteri profili oluşturmanız gerekecektir. Devlynk’e ilk girişinizde developer veya müşteri profili oluşturmak için seçiminiz sorulur. Burada bir seçim yapmasanız bile proje ilanı yayımladığınızda ya da anlaşma aşamasında müşteri profili oluşturmanız istenecektir. Bu bilgiler yapacağanız anlaşma için Devlynk tarafından sözleşme oluşturulması ve fatura işlemleriniz için yazılımcı tarafından kullanılacaktır.

Devlynk’te proje yayımlamak için müşteri profili oluşturun.

Devlynk’te proje ilanı yayımlayın

Müşteri profilinizi oluşturduktan proje talebinizi yayımlayabilirsiniz. Proje ilanında talebinizi mümkün olduğunca detaylandırın. İlan için varsa ekibinizdeki teknik kişilerden yararlanabilirsiniz. Yazılımcılar yayımladığınız ilana göre teklif verdikleri için ne kadar detay verirseniz o kadar kesin sonuç alırsınız. İlanınız yayımlandıktan sonra yazılımcılar soru-cevap bölümünde herkese açık bir şekilde talebinizle igili sorular sorabilirler. Bu soruları cevaplayarak talebinizin şekillenmesine katkıda bulunmanız, projenizi en doğru şekilde teslim almanıza katkı sağlayacaktır.

Proje ilanınızı yayımlayın.

Projeniz için teklifler alın

Projenizin yayımlanmasından sonra her aşamada size eposta ile projenizin durumu hakkında bilgiler gönderilir. Epostanızı kontrol edin. Size bir teklif geldiğinde epostada yer alan linki tıklayabilir veya Devlynk’e giriş yaparak sağ üst köşede görünen eposta adresinize tıklayarak yönetim panelinize gidebilir, projenize gelen teklifleri ve soruları görebilirsiniz. Gelen soruları cevaplayarak talebiniz için her zaman iletişim kurabilirsiniz. Verilen tekliflerden uygun olduğunu düşündüğünüz bir tanesini seçerek projeniz için anlaşma yapabilirsiniz.

Projenize gelen soru ve verilen teklifleri görüntüleyin.

En uygun teklif için anlaşma yapın

Projenize yazılımcı tarafından verilen teklif içerisinde proje geliştirme tarihi, kullanılacak teknoloji, teklif tutarı ve yazılımcının size gönderdiği teklif metni yer almaktadır. Teklifi kabul ettiğinizde yazılımcı ile aranızda sistem tarafından otomatik bir sözleşme oluşturulur ve taraflar talep dokümanında yer alan proje bilgileri için teklifte yer alan maddeler üzerinden anlaşmış olurlar.

Yazılımcı arıyorum diyenler, projenizi Devlynk ile hayata geçirin

Anlaşma yapıldıktan sonra sizden iki gün içerisinde proje için ön ödeme tutarını yatırmanız istenir. Bu proje teklif bedelinin yarısı kadardır. Çalışacağınız yazılımcı için yaptığınız tüm ödemeler siz projenizi anlaştığınız şekilde teslim alana kadar Devlynk Escrow (emanet) hizmetinde saklanır. Projenizi anlaştığınız şekilde teslim alana kadar ödemeniz güvenle saklanır. Projeyi anlaştığınız şekilde teslim aldıktan sonraki ilk perşembe günü yazılımcı ödemesini Devlynk’ten tahsil edebilir. Devlynk proje sahibinin projesini ve yazılımcının ödemesini en iyi şekilde güvence altına almak için tasarlanmıştır. Proje boyunca Devlynk anlık mesajlaşma servisini kullanarak yazılımcınız ile iletişime geçebilir, projeniz hakkında bilgi alabilir ve testler yapabilirsiniz.

Devlynk “projem için yazılımcı arıyorum” diyen proje sahipleri için müşteri profili oluşturma, ilan yayımlama, sözleşme yapma, proje iletişimi ve dosya paylaşımı, tahsilat vb gibi birçok hizmeti müşterilerine ücretsiz sunmaktadır. Müşteriler sadece yazılımcı ile anlaştıkları proje bedelini ödeyerek freelance yazılımcılarla projelerini hızlı, pratik ve güvenilir bir şekilde hayata geçirebilirler. Siz de her yazılım projeniz için Devlynk yazılımcılarından ücretsiz teklif alın, projenizi freelance yazılımcılar ile hayata geçirin.